1342691740Untitled-2.jpg


De culturele agenda van Brielle, de cultuurladder, kunt u bekijken via bovenstaand logo. U kunt zich ook opgeven voor onze cultuurladder nieuwsbrief, die u dan elke vrijdag in uw mailbox ontvangt met het nieuws over kunst en cultuur in Brielle.
-----------------------------------------


Reactie met CV op "Nieuwe korte film Brielse Maskerade online!":

Velden met (*) zijn verplicht.
Nieuwe korte film Brielse Maskerade online!
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Nieuwe korte film Brielse Maskerade online!


De Brielse Maskerade doet mee met de pilot van het project Immaterieel Erfgoed Spotten van Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed. Afgelopen 5 december heeft het kenniscentrum gefilmd tijdens de Maskerade.


Het resultaat is een leuk, helder filmpje van de Brielse Maskerade, welke onderdeel vormt van het complete project. De video is nu alvast online te bekijken via deze link op het YouTUBEkanaal van Cultuurweb Brielle, of kijk hier:De Brielse Maskerade van Cultuurweb Brielle op Vimeo.


‘Immaterieel Erfgoed Spotten’ maakt immaterieel erfgoed in Nederland het hele jaar door zichtbaar. Levend Immaterieel Erfgoed zoals de Brielse Maskerade kleurt de identiteit van de vestingstad en is normaal alleen tijdelijk, namelijk 5 december, te zien. Toeristen en inwoners kunnen straks het hele jaar door met hun mobiel een QR-code scannen op gerelateerde plekken in de openbare ruimte. Zij komen dan op het digitale platform terecht, waar als eerste het filmpje over de Maskerade te zien is. Wanneer zij verder scrollen, ontdekken zij foto’s, anekdotes, meer filmpjes en achterliggende verhalen.


De video is tot stand gekomen in samenwerking met Koos Steentjes, de werkgroep Kanonnen & Affuiten, Yvette Robben en Sander Meuldijk, Bureau Tekst & Uitleg, alle andere deelnemers van de Maskerade en Stichting Kunst en Cultuur Brielle. Het digitale platform is in de maak en zal eind 2020 klaar zijn.

Pagina terug