1342691740Untitled-2.jpg


De culturele agenda van Brielle, de cultuurladder, kunt u bekijken via bovenstaand logo. U kunt zich ook opgeven voor onze cultuurladder nieuwsbrief, die u dan elke vrijdag in uw mailbox ontvangt met het nieuws over kunst en cultuur in Brielle.
-----------------------------------------


Reactie met CV op "Ger Vos vertolkt het lied 'Den Briel'":

Velden met (*) zijn verplicht.
Ger Vos vertolkt het lied 'Den Briel'
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Ger Vos vertolkt het lied 'Den Briel'

 

Vorige week donderdag zong zanger Ger Vos het hartverwarmende lied 'Den Briel' voor bewoners en verzorgenden van het Catharina Gasthuis. Dit deed hij vanuit de tuin van het door het coronavirus afgesloten Gasthuis, waarbij bewoners van het Catharina Gasthuis toekeken van achter de ramen.


De tekst van het lied werd in 2018 geschreven door Krijn van Driel, Briellenaar in hart en nieren, die onlangs overleed. Hij schreef de tekst (op de melodie van 'Het Dorp' van Wim Sonneveld) speciaal voor Ger om over zíjn Brielle te kunnen zingen.


Stichting Kunst en Cultuur Brielle, waar Krijn jarenlang deel van uitmaakte, heeft toestemming gekregen dit liedje met een mobiele telefoon te filmen. Klik op de foto om het filmpje te bekijken: 


Bewoners en verzorgenden van het Catharina Gasthuis kregen na 'Den Briel' nog een rits andere fijne liedjes te horen. Ze genoten met volle teugen.

Pagina terug